Damelaget

Billericay Town Women spiller i FAWNL South East Premier Division etter å ha rykket opp som vinnere av Division One sesongen 2021-2022. Første sesong endte de på 6. plass.

Reservelaget spiller i FAWNLs reserveliga, mens rekruttlaget – Billericay Town Women Development Team – spiller i ERWFL Division One South.

Divisjonen til A-laget ligger på tredje nivå i det engelske seriesystemet for kvinnefotball, som består av FA Women’s Super League på toppen (der vi har flere norske profesjonelle landslagsspillere), fulgt av FA Women’s Championship og deretter FA Women’s National League Northern og Southern Premier Division.

Deretter kommer FA Women’s National League Division 1 North, Midlands, South West og South East, hvor altså Billericay Town Women spiller. Faktisk spiller de i samme divisjon som damelaget til min engelske «storklubb» – Queens Park Rangers!

Under dette kommer det ytterligere åtte (!) nivåer med kvinnefotball! Imponerende!

Rekruttlaget spiller altså i Eastern Region Women’s Football League  – som ligger på sjette nivå i den engelske kvinnefotballpyramiden.

Se mer om det engelske systemet for kvinnefotball her.

Hvor lenge det har vært et damelag i Billericay Town er jeg noe usikker på, men det var i flere år ikke en del av selve Billericay Town før det ble inkludert i klubben. Selv så undertegnede den første kampen med kvinnelaget i 2003. Men de hadde altså holdt på noen år før det. Jeg hadde ikke sett laget spille siden 2008 da jeg endelig fikk sett dem tidligere i år (2022). Da fikk jeg til og med se de to første seirene jeg har sett med klubbens kvinnelag! Og ikke nok med det, de endte opp med å vinne sin divisjon og rykke opp! Og kvaliteten på spillet var noe helt annen enn i 2008, det skal være sikkert og visst!

Eldre lagbilde av kvinnelaget fra 2003. De to trenerne er fortsatt i klubben, også spilleren med ballen rett foran kneet, hun er også i støtteapparatet.  Foto: Per-Helge Berg/BTFCSONManager for damelaget var i en årrekke Kim Coster, som har fått flere priser for sin innsats. Hun er nå fotballdirektør for klubbens kvinnelag.

Nåværende manager er Scott Chickelday.

Damelaget skapte overskrifter i 2019 da de i en cupkamp i Essex Senior Cup nedsablet Rayleigh Town Ladies med hele 31-0! De ledet 15-0 ved pause! Ikke overraskende er det klubbrekord!

 

Spillerstall 2023-2024 (oppdateres løpende)

Tegnforklaring: * Spiller som har blitt, ** Ny spiller

OBS: med forbehold om at opplysningene stemmer!

Keepere: Alex Baker* (kaptein), Libby Stratton**, Anna Pdersen**

Forsvar: Scarlett Williams*, Lucy Jones*, Danica Dougal*, Charlotte O’Shea*, Morgan Rogers**

Midtbane: Leonie Bezant*, Jay Blackie*, Georgie Morton*, Beau Parker*, Karesha Iton**

Angrep: Karissa Doo*, Zoe Rushen*, Ruby Sealey*, Jess King*, Che Thomas**

Gjennomsnittlig tilskuertall denne sesongen er 132.