Om BTFCNorge

Den norske supporterklubben ble stiftet 16. april 1998, etter av tre nordmenn hadde besøkt New Lodge for første gang i desember året før.

Den første versjonen av websidene våre så dagens lys i romjulen 1997, på Geocities, noe som gjør disse sidene til de eldste kontinuerlige websidene til Billericay Town FC.

Hvorfor det ble akkurat Billericay er mer eller mindre en tilfeldighet. En gjeng som tilhørte en mailingliste som var tilknyttet Vålerenga fant høsten 1997 ut at de skulle prøve å få til en fellestur til England. For å se fotball og shoppe! Noen av oss fant ut at de ville prøve å få sett en fotballkamp lengre ned i divisjonene, nærmere bestemt non-league. Som sagt, så gjort! I utgangspunktet fikk en av medlemmene på listen, Lars-William Saure, beskjed om å finne et lag som var nærmest Vålerenga i drakt og draktfarge, og som i tillegg fant seg i umiddelbar nærhet av London.

Lars-William fant raskt ut at drakten til Vålerenga er unik, men fant fram til et lag som i alle fall spilte i blått, og i en blåfarge som var «close enough». Det ble Billericay.

Turen til London fant sted i desember 1997, og tre av de 7-8 som ble med, dro til Billericay en lørdag for å få med seg kampen mellom Billericay og Leatherhead i den dæværende Isthmians league 1.divisjon. Resten er historie…

Siden da har det vært regelmessig besøk av norske fans i Billericay, både på hjemme- og bortebane. De norske supporterne har også laget et enormt flagg med logoen til klubben. Sommeren 2000 var det også noen fra den engelske supporterklubben i Oslo, og fikk med seg en Vålerengakamp. Det som er poenget er at vi hadde full klaff når vi først valgte klubb. Vi ble tatt imot på en utrolig god måte, møtte både manageren, styreformannen og spillerne under vårt første besøk, og er alltid blitt tatt imot med åpne armer både av klubbledelsen, de engelske supporterne og folk generelt i Billericay. Det har stått om oss i lokalavisene, og selv om de rister på hodet og ikke helt forstår hvorfor, så er vi alltid velkomne! Ikke minst det er en av grunnene til at vi alltid kommer tilbake.
Omsetningen til supportersjappa stiger dessuten alltid når det er nordmenn på besøk…

smallstarDette webstedet var i lang tid de eneste nettsidene til klubben, på norsk og engelsk, og var svært populære sesongen 97/98 og 98/99. I løpet av den Star Sitetiden fikk sidene også utmerkelsen «Star Site Award» fra nettstedet «Non-League on the Net», som dessverre ikke eksisterer lenge.

De siste årene har de norske nettsidene vært noe uregelmessige off-and-on på nettet, og har lenge vært nede på grunn av hacking. Denne høsten (2016) er vi imidlertid i gang igjen, og tar sikte å få sidene ajour så fort som mulig.

%d bloggere liker dette: