Om BTFCNorge

Den norske supporterklubben ble stiftet 16. april 1998, etter av tre nordmenn hadde besøkt New Lodge for første gang i desember året før.

Den første versjonen av websidene våre så dagens lys i romjulen 1997, på Geocities, noe som gjør disse sidene til de eldste kontinuerlige websidene til Billericay Town FC.

Fra vårt første besøk i desember 1997.

Hvorfor det ble akkurat Billericay er mer eller mindre en tilfeldighet. En gjeng som tilhørte en mailingliste som var tilknyttet Vålerenga fant høsten 1997 ut at de skulle prøve å få til en fellestur til England. For å se fotball og shoppe! Noen av oss fant ut at de ville prøve å få sett en fotballkamp lengre ned i divisjonene, nærmere bestemt non-league. Som sagt, så gjort! I utgangspunktet fikk en av medlemmene på listen, Lars-William Saure, beskjed om å finne et lag som var nærmest Vålerenga i drakt og draktfarge, og som i tillegg fant seg i umiddelbar nærhet av London.

Lars-William fant raskt ut at drakten til Vålerenga er unik, men fant fram til et lag som i alle fall spilte i blått, og i en blåfarge som var «close enough». Det ble Billericay.

Turen til London fant sted i desember 1997, og tre av de 7-8 som ble med, dro til Billericay en lørdag for å få med seg kampen mellom Billericay og Leatherhead i den daværende Isthmians league 1.divisjon. Resten er historie…

Siden da har det vært regelmessig besøk av norske fans i Billericay, både på hjemme- og bortebane. De norske supporterne har også laget et enormt flagg med logoen til klubben. Sommeren 2000 var det også noen fra den engelske supporterklubben i Oslo, og fikk med seg en Vålerengakamp.

Sangvinerene heier på Biillericay

I 2002 kom et helt kor av nordmenn på besøk til klubben – Sangvinerne – mannskoret på medisinstudiet i Oslo. De sang både under kampen og etter kampen – der det også var sesongavslutning. Til sammen med de vanlige norske supporterne var det totalt 35 nordmenn til stede på den kampen, den rekorden blir det vanskelig å slå!

Det som er poenget er at vi hadde full klaff når vi først valgte klubb. Vi ble tatt imot på en utrolig god måte, møtte både manageren, styreformannen og spillerne under vårt første besøk, og er alltid blitt tatt imot med åpne armer både av klubbledelsen, de engelske supporterne og folk generelt i Billericay.

Det har stått om oss i lokalavisene, og selv om de rister på hodet og ikke helt forstår hvorfor, så er vi alltid velkomne! Ikke minst det er en av grunnene til at vi alltid kommer tilbake. Omsetningen til supportersjappa stiger dessuten alltid når det er nordmenn på besøk…

Så er det heller ikke til å stikke under stol at mange av oss har fått en viss avsmak for pengegaloppen som styrer den profesjonelle fotballen. Å komme på besøk på New Lodge er som å komme inn i hjertet av fotballen og en langt bedre og finere opplevelse enn man skulle tro. Om man først skal bruke penger på fotball når man er på besøk i England, så er det å bruke noen kroner for å støtte en liten klubb som dette ikke det dummeste man kan gjøre!

Du kan se noen av artiklene som er skrevet om oss norske supportere ved å sjekke ut bildegalleriet vårt. Det ligger noen scannete artikler i dette galleriet. Denne artikkelen fra 2011 ligger fremdeles på nett.

Den norske supporterklubben delte også i en periode ut sin egen Årets Spiller-pris. Siden den kom fra Norge måtte det jo skje i form av et troll, og det var nok en av de mer spesielle prisene som har blitt utdelt, men vi tror den ble satt pris på!

Supporterklubben – samt også enkeltmedlemmer i den norske supporterklubben – har opp gjennom årene også sponset enkeltspillere ved å betale inn et beløp (rundt 2.000 kroner hvis jeg i farten husker riktig fra sist gang jeg sponset). Da får man navnet under bildet av spilleren i kampprogrammet.

Den originale norske pinsen laget av supporterklubben.

Da supporterklubben fylte 10 år ble det laget en liten jubileumspins – den ble kun laget i 100 stykk, og klubbsjappa på New Lodge fikk 50 av dem, som ble revet bort i løpet av kort tid. Den ble faktisk så populær at vi oppdaget at noen kinesere laget piratutgaver av den, og så plutselig at disse dukket opp både på Ebay og på et norsk auksjonsnettsted! Ganske så spesielt!

Jeg prøvde å få kjøpt noen slike selv, men var for sent ute! De laget den i flere utgaver med litt forskjellig bakgrunnsfarge, så hvis du som leser dette skulle finne noen på nettet som ser ut som på bildet under den originale pinsen høyre, så er det altså en piratkopi!

Her er de kinesiske piratkopiene!

Tips oss gjerne om du finner noen slike, for de kunne det vært morsomt å ha! Tror nok ikke fotballkunnskapen til de som trodde det var en god idé å lage piratkopier av denne pinsen var veldig stor…for å si det slik!

I 2023 fyller faktisk supporterklubben 25 år – så vi må vel finne på noe da også! Tanken om å få laget et skjerf har ligget latent i bakhodet i noen år, så hvem vet!

Tre av de fire fanzinene som ble gitt ut.

Vi lagde også en norsk fanzine en stund – «Blues Review» –  og selv om også den var redigert og skrevet på norsk, bortsett fra én side med en liten oppsummering på engelsk, så ville klubbsjappa gjerne selge den også, og de få eksemplarene den ble laget i ble også revet bort. I farten husker jeg ikke hvor stort opplag den ble trykket opp i, men tror det var 100 eksemplarer det også. Det ble laget fire utgaver i alt.

Vi planlegger for øvrig å få skannet inn og digitalisert fanzinene og legge dem ut her på nettsidene etter hvert. Må bare finne den ene som mangler, den med gul forside!

Den norske supporterklubben var også i en årrekke medlem i Supporterunionen for Britisk Fotball. Der fikk vi faktisk en honnørpris i 2002 for fanzina vår et år! Etter noen år med dalende aktivitet i supporterklubben oppfylte vi ikke lenger kriteriet for å bli værende som medlem. Men hvem vet – kanskje vi gjør comeback der også?

smallstarDette webstedet var i lang tid de eneste nettsidene til klubben, på norsk og engelsk, og var svært populære sesongen 97/98 og 98/99. I løpet av den tiden fikk sidene også utmerkelsen «Star Site Award» fra nettstedet «Non-League on the Net», som dessverre ikke eksisterer lenge.

Det er faktisk mulig å se noen arkiverte sider av den første nettsiden på Geocities her! Vi har kommet langt siden da, for å si det forsiktig!

De siste årene har de norske nettsidene vært noe uregelmessige off-and-on på nettet, og har lenge vært nede på grunn av hacking. Nå er vi imidlertid i gang igjen!