Finne fram på egenhånd

Har du kommet deg til London (det regner vi med at du klarer på egenhånd), så er det enkelt og greit å komme seg til Billericay.

Først tar du t-banen til Liverpool Street Station (kommer du fra Stansted med flytoget er det samme stasjon du kommer til). Der finner du fram til billettlukene og bestiller billett til Billericay. Toget går stort sett fra spor 17/18 og det står Southend eller Southend Victoria på det. Togene går med rundt 20-30 minutters mellomrom og togturen tar i underkant av 30 minutter.

Vel framme på stasjonen går du ut og tar til høyre. Til venstre for deg vil du da ha Mayflower Taxi, hvis du ikke vil gå. Vil du spasere til banen, noe som tar rundt 20 minutter, avhengig av hvor raskt du går, går du oppover til hovedveien og tar igjen til høyre over jernbanebroa. Når du har gått over broa vil du ha puben «Railway & Son» til høyre for deg, mens over gata har du «The Crown» -stampuben til Billericay-supporterne (bildet til venstre).

Gå videre (etter en evt. pubstop) opp bakken til lyskrysset. Her har du to alternativer, du kan gå til høyre langs Western Road og vil da hovedsaklig gå gjennom boligstrøk (gå langs hovedveien hele tiden), eller du kan gå rett fram over lyskrysset og følge byens hovedgate, High Street. Vi gjør det siste i denne beskrivelsen.

Du vil rett etter at du har gått over krysset finne en liten platebutikk på høyre side (Slipped Discs) som du gjerne kan stikke innom hvis du har tid. Ikke så mange meterene etter platebutikken passerer du puben «The Blue Boar» som er Billericays største. Ser ganske ukoselig ut, har aldri hatt lyst til å prøve den.

Du kommer etter hvert opp til et lite kryss der kirken står. På venstre side ser du puben «The Chequers» som er en veldig gammel og koselig pub, og et sted jeg anbefaler deg å stikke innom. Minnesmerket foran kirken hedrer lokale innbyggere som falt både under første og andre verdenskrig. Inkluderer navn som likner navn på spillere i klubben på 20- og 30-tallet, men jeg har ikke fått bekreftet dette. Følger du den lille veien som går fra puben og bak kirken kommer du etterhvert til en pub som heter «Coach and Horses » – også en koselig pub med litt eldre klientell. Skal du ha deg en real engelsk publunsj- eller middag, er dette så absolutt stedet! Sist jeg var der spiste jeg «Steak & kidney pudding» og ble så mett at jeg nesten ikke klarte å komme meg opp fra stolen etterpå…

Blir du imidlertid værende på høyre side av High Street kan du bare fortsette rett fram.  Det hvite huset med sort bindingsverk er det eldste huset i byen, fra 1200-tallet. Ser du nøye etter kan du se skyteskårene som var bygd inn for at beboerne kunne forsvare seg.

På andre siden av gaten, rett etter kirken, ligger «The Cater Museum», som er byens museum og som inneholder gjenstander og informasjon til langt tilbake på 1700-tallet. Åpningstiden er noe begrenset, fra 14.00 til 17.00, men det er gratis adgang. Sjekk hjemmesidene deres for mer informasjon.

Fortsetter du videre, fortsatt på høyre side, får du snart en ny pub til høyre, nemlig «Red Lion». Også den er besøkt av undertegnede, som synes det var koselig og med en hyggelig betjening. Den skal være byens eldste pub. Visstnok skal landeveisrøveren Dick Turpin (for de eldre av dere kanskje kjent fra en TV-serie som gikk på NRK på 80-tallet), ha bodd i andre etasje der når han var innom byen (som var et stoppested med overnattingsmuligheter for de som var på vei til London), og hatt hesten klar rett utenfor for å kunne hoppe ut av vinduet og ned på hesten hvis han trengte å komme seg fort unna…

Lenger fram, på venstre side, lå puben «The White Heart», som jeg bare besøkte en gang, og hvor jeg overhodet ikke trivdes. Da jeg var innom Billericay i 2016 var den omgjort til en tyrkisk restaurant – Pasha – kanskje vel «posh», men med veldig god mat!

Lenger fram på høyresiden, i et kryss, ser du politistasjonen. Skrått over krysset på venstre side lå en veldig koselig pub som heter «Rising Sun» som hadde vært i drift siden 1810. I 2014 ble den imidlertid lagt ned for godt og konvertert om til leiligheter.

Som sagt er du nå i et kryss. Gå over krysset på politistasjonssiden, og gå så nedover til høyre langs London Road. Gresslettene du da har på venstre side var de som Billericay brukte som bane både på 20-,30-, 50- og 60-tallet.

Gå nedover denne veien (London Road) til du kommer til neste lyskryss og ser en bilforhandler på tvers av krysset på høyre side. (Hvis du tok Western Road i begynnelsen kommer du opp ved bilforhandleren på motsatt side).

Ta nå til venstre inn Tye Common Road og gå cirka 100 meter til du kommer til neste veikryss og ta til høyre ned Blunts Wall Road. Etter drøye 100 meter er du ved inngangen til banen. Støtt klubben ved å betale de få pundene det koster å komme inn! Klubbhuset har alle rettigheter og burgerbaren serverer saftige burgere før, under og etter kampen!

GPS-koordinater til banen: 51°37’43.2″N 0°25’10.7″E (51.628670, 0.419630)