New Lodge

New Lodge i 2002. Foto: Per-Helge Berg / BTFCSON

New Lodge er hjemmebanen til Billericay Town FC. Klubben har spilt der siden sesongen 1970-1971-sesongen. Fra 1930-tallet og fram til sesongen 1969-1970 spilte klubben på banen ved Archer Memorial Hall, like ved Sun Corner. På 1920-tallet spilte klubben et sted som het Quilter’s Meadow – som nok er i området ved Archer Hall (som er revet).

Nå har ikke undertegnede vært på New Lodge på noen år når jeg skriver dette, så det kan hende at bygningen på bildet til høyre er revet eller fjernet (det får jeg se i mars). Det ville i så fall være synd ettersom bygningen, som har vært brukt som burgerbar og kafé siden 1970, er siste rest av garderobene som laget hadde da de holdt til ved Archer Memorial Hall. Bygningen ble altså med på flyttelasset!

I løpet av 70-tallet ble det reist en ståtribune like ved selve klubbhuset – kalt for «The Cowshed» (fjøset).

I 1977 – dagen etter at klubben vant sin andre FA Vase-finale mot Sheffield – spilte klubben finalen i en six-a-side-turnering kalt for The Philips Electrical Floodlight Competition. Der slo de Friar Lane Old Boys, og fikk som premie et flomlysanlegg. Under innvielsen av flomlysanlegget ble det satt en publikumsrekord på 3.841 tilskuere i en vennskapskamp mot West Ham. Den rekorden holdt seg helt til 2017 – i 40 år!

New Lodge i 2017. Foto: Navigationweb under Creative Commons lisensen.

I 1980 ble det bygd en sittetribune mellom klubbhuset og ståtribunen. Sittetribunen fikk raskt klengenavnet «Pacman» fordi den fra siden av lignet på figuren fra spillet.

«Pacman»-tribunen fra siden.

I 2002 ble det lagt fram planer om en ny bane med plass til 4.000 tilskuere, noe som ville bety flytting til Gloucester Park. Planene møtte imidlertid så mye motstand at det endte med at daværende eier og styreformann Rod Moore valgte å trekke seg ut av klubben. I 2004 overtok Steve Kent klubben, og planene ble lagt på is for godt.

Under en hektisk periode fra desember 2016 til september 2019 fikk klubben en ny eier – Glenn Tamplin. Han var en mildt sagt spesiell fyr, men under hans tid ble New Lodge kraftig bygget ut med en ny tribune, nye tribuner på kortsiden og utvidelse av klubbhuset. Banen fikk også navnet «AGP Arena» etter bedriften han eide.

Kapasiteten til banen ble utvidet til hele 5.000, og en ny publikumsrekord ble satt i 2017 – også da i en vennskapskamp mot West Ham. Den nye rekorden er på 4,582 tilskuere.

Etter at Tamplin dro ble klubben overtatt av en gruppe lokale forretningsmenn som tok tilbake det gamle navnet.

I 2020 ble det lagt kunstgress på banen.

Fun fact: Banen har vært noe beryktet fordi den ikke er helt i plan, men heller både sidelengs og langsides! Etter at det ble lagt kunstgress skal mye av hellingen være fjernet.

Eline og Victoria (yngstedattera mi) samt Billericay-supporter Andy Gardener på baksiden av den nye tribunen ved klubbhuset i 2018. Foto: Ben Gardener. Brukt med tillatelse.
%d bloggere liker dette: