Gratulerer med dagen til Doug Young!

I dag lørdag fyller en av de virkelige legendene til Billericay Town, Doug Young, 60 år! Alle norske supportere gratulerer!

Today one of the clubs legends, – or, if you ask me, The Legend, – Doug Young celebrates his 60th birthday. I had the honour of meeting him and his son Kevin at New Lodge some years ago, and still cherish that special moment when I got to meet him. It goes without saying that he was a very nice guy!

Happy birthday Mr. Young, from all your norwegian fans and supporters of Billericay Town, and thank you for all the joy you gave Billericay Town and their supporters when you played for the club. A true Billericay Town legend and hero.

Under the following norwegian text you can see some more pictures…Click on them if you want to see them in a little bit larger size.

Read Doug Youngs own comments about the famous match (interview from the FA website celebrating 25 years since the game).

For de av dere som ikke kjenner til Doug Young så er han en av de virkelig store klubblegendene i Billericay Town. Han er også historisk i engelsk fotball, spesielt med tanke på at det er fotball-VM i disse tider.

Billericay Town er nemlig det eneste laget som har vunnet FA Vase tre ganger. Denne cupturneringen er en turnering for de klubbene som spiller i de nedre regionale divisjonene i engelsk fotball. Billericay Town var svært gode på 70-tallet og vant denne turneringen i 1976, 1977 og 1979.

I den siste finalen, mot Almondsbury Greenway, vant laget 4-1 og spissen Doug Young scoret hat-trick. Det var det første hat-tricket som ble scoret i en offisiell kamp på Wembley siden Geoff Hurst gjorde det samme i VM-finalen i 1966! Doug Young var forøvrig i flere proffklubbers søkelys, og prøvespilte for Tottenham, men måtte legge opp på grunn av skader.

Selv hadde jeg den gleden av å møte ham på hjemmebanen til Billericay Town, New Lodge. En typisk engelsk gentleman som var veldig hyggelig og veldig lett å prate med, og kanskje også noe beskjeden på egne vegne. Men for meg var det uansett veldig stort å få møte en spiller jeg bare har sett på bilder og lest om.

Til venstre programmet fra den tredje FA-Vase-finalen der Doug Youngs hat-trick kom. Deretter følger det endel bilder under fra 1979, scans fra programmet og til slutt noen bilder fra da jeg traff ham på hjemmebanen til New Lodge for 5-6 år siden.

Les også intervju med ham her/ Interview with Doug Young: The Non-League Paper!

Lagene i den tredje finalen:

BILLERICAY TOWN (Athenian) 4 Young 3, Clayden
ALMONDSBURY GREENWAY Gloucestershire County) 1 Price
Wembley Stadium – Att: 17,500
Teams:
Billericay Town: Norris, Blackaller, Bingham, Whettell, Bone, Reeves, Pullin, Scott, Clayden,Young, Groom. Sub: Carrigan.
Almondsbury: Hamilton, Bowers, Scarrett, Sulllivan, Tudor, Wookey, Bowers, Shehean, Kerr, Butt, Price. Sub: Kilbaine.
Referee: Mr C Steel

 

21. juni 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

%d bloggere liker dette: